Finnmarkslaget i Oslo søker redaksjonsmedarbeidere

Skrevet av Jon Lyder | 10. mars 2010
Posted in FiO Nyheter
Finnmarkslaget i Oslo søker redaksjonsmedarbeidere
Har du/dere lyst til å utvikle dine analytiske og skriftlige ferdigheter? Eller få praktisk erfaring innen ledelse, videojournalistikk, videoredigering eller grafisk design? Og ikke minst bli kjent med engasjerte og interessante mennesker på tvers av virksomhetsområder og utvalg? Da er et eller flere verv i vår redaksjon noe du/dere burde søke etter!
Hva vil jeg/vi drive med?
Redaksjonen vil primært jobbe med å dekke hva som skjer innad i foreningen og på andre arrangementer generelt. Sekundært vil redaksjonen fokusere på mer generelt stoff som er Finnmarks relatert. Målsetningen er å være først ute med informasjon om våre aktiviteter og det som våre medlemmer interesserer seg mest for, og har behov for å vite som aktive medlem i laget.

Samtidig er det viktig å presisere at redaksjonen ikke ønsker å ligge i direkte konkurranse med andre media når det gjelder format og innhold.

Vil redaksjonen bli satset på?
Styret i FiO har bestemt seg for å satse fullt på finnmarkslaget.no framover og har allerede fått på plass nytt design og funksjoner. Det nye designet vil ha et redaksjonelt preg og være strømlinjeformet. Ellers kommer redaksjonen til å ha et budsjett å jobbe med, og det forventes at det store kommersielle potensialet som ligger i annonseinntekter (etter hvert som siden blir mer aktiv) vil bli fult utnyttet.

Stillingene vi søker:

Nettredaktør
Er sammen med webansvarlig ansvarlig for at finnmarkslaget.no blir oppdatert etter aktivitetsmål og at publiserte saker er i tråd med Redaktørplakaten og Vær varsom plakaten. Har også ansvar for å holde regelmessige redaksjonsmøter, utforme og følge en langsiktig strategi og koordinere med resten av laget. Vil også være medredaktør for by og bygdelagets nettsider (BBF). Gode redaksjonelle, leder og motivasjon egenskaper er en stor fordel.

Virksomhetsredaktører
Er sammen med nettredaksjonen ansvarlig for at sine virksomhetsområder på finnmarkslaget.no blir oppdatert etter aktivitetsmål og at publiserte saker er i tråd med Redaktørplakaten og Vær varsom plakaten. Har også ansvar for å være med på regelmessige redaksjonsmøter, samt utforme og følge en langsiktig strategi og koordinering for sitt virksomhetsområde. Gode redaksjonelle, leder og motivasjon egenskaper er en stor fordel.

Videoredaktør
Er ansvarlig for at det blir produsert videoinnhold i henhold til aktivitetsplanen og ansvarlig for at produksjonen og redigeringen er av tilfredsstillende kvalitet. Erfaring med filming og redigering er en stor fordel, men opplæring og kursing internt i laget er mulig. Gode lederkunnskaper og evnen til å motivere andre vil også vektlegges.

Videoreportere
Ansvar for å produsere videoreportasjer fra FiO's arrangementer og produsere minst en sak hver måned. Gode kunnskaper i videoredigering og evne til å levere arbeid på avtalt tidspunkt er en stor fordel. Opplæring og kursing internt i laget er mulig.

Skribenter
Ansvar for å produsere minst en sak i uken og jobbe tett med nettredaktører, utvalg, virksomhetsområder og styret for å få produsert stoff. Gode norsk kunnskaper er en stor fordel og redaksjonell erfaring er et enormt pluss.

Fotografer
Ansvar for å ta gode bilder til bruk på finnmarkslaget.no og i foreningen forøvrig. Erfaring med fotografi og bilderedigering er en stor fordel. Opplæring og kursing internt i laget er mulig.

Grafikere
Ansvar for å produsere grafisk materiale som skal brukes på finnmarkslaget.no og ellers i foreningen. Gode ferdigheter i Photoshop eller tilsvarende er en stor fordel. Opplæring og kursing internt i laget er mulig

Mal for søknader

  • Fornavn og etternavn:
  • Adresse:
  • Nummer og poststed:
  • Telefon:
  • E-post:
  • Hvilke verv du søker/liker:
  • En god begrunnelse for hvorfor du mener at du passer inn i akkurat dette vervet.

Send søknad eller ta kontakt med webansvarlig Jon Lyder på e-post jon.lyder@gmail.com Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen for å bli med på Finnmarkslaget i Oslo's eventyret!