Åretsmedlem 2008 i Finnmarkslaget i Oslo er kåret

Skrevet av Jon Lyder | 18. februar 2010
Posted in FiO Om Finnmarkslaget - Årets medlem
Åretsmedlem 2008 i Finnmarkslaget i Oslo er kåret

Årets medlem er et veldig godt eksempel på at du ikke trenger å ha tillitsverv for å kunne bli nominert til denne tittelen. Denne personen har vært medlem av Finnmarkslaget lenge, lenge – hvor lenge er det bare denne personen som vet.

Årets medlem har ikke hatt mange verv, men stiller alltid opp på arrangementer, det være seg fester, dugnad på Hygga, verving av ny medlemmer, få nye medlemmer til å føle seg spesielle og velkommen i laget, få omvisning på Hygga slik at de vet hvordan systemene fungerer, bli vist rundt og få treffe andre medlemmer - du er ikke alene når Årets medlem er sammen med deg.

Du kan til og med risikere å bli servert morgenkaffe tidlig en søndags morgen på Hygga når Året medlem er til stede - men det er slike hendelser som bare bekrefter at Årets medlem er Årets medlem.
 
Noen sjanser må du ta når du legger deg tidlig og vet at Årets medlem våker over deg - og alle andre som er til stede.
 
Årets medlem har en velutviklet sans for det gode og behagelige - har ofte med seg kaker - hjemmebakte selvfølgelig, god mat og god drikke - og deler alltid med deg - om du har glemt å ta med deg det nødvendigste. Årets medlem er en utmerket kokk, vet hvordan bordet skal dekkes og vet absolutt hvordan maten skal legges frem, slik at du får vann i munnen - selv om du ikke en gang vet hva som serveres.
 
Årets medlem vet ikke hva ordet NEI betyr. Det er et ikke-eksisterende ord i denne personens språk. Årets medlem stiller opp på alle aktiviteter i Finnmarkslaget, uansett på døgnet, uansett hva klokka er - det virker som denne personen ikke har klokke - i alle fall virker den ikke - selv om alle vi andre rundt Årets medlem helt tydelig vet når vi både skal legge oss og stå opp.
 
Sove kan vi gjøre når vi blir gamle - det er vel Årets medlems motto.
 
Årets medlem har en helt spesiell omsorg for alle, både unge og gamle - vi kan vel kalle oss barn i alle aldre - for det er vel slik Årets medlem oppfatter oss.
 
Denne egenskapen er helt unik og vi burde alle ha denne. Årets medlem snakker med ALLE - Årets medlem har ei tunge som ikke henger som tørka kjøtt. Alle vi andre vet at om vi skal kunne få inn et ord, eller fortelle noe, så må vi gjøre det når Årets medlem er på innpust - ellers er vi sjanseløse. Det er ikke få av oss som har fått slengt i trynet: HOLD KJEFT - for nu snakker Æ!!
 
Årets medlem har mange navn: Nattens dronning, morgenfugl, mor og Fru Berg.