100 årsfesten på Hygga ble gedigen


(Jubileumsfeiringen av Hygga i år ble en gedigen suksess. Foto: FIO)

Årets Hyggajubileum med markeringen av 100 års festen for feriehjemmet vårt i sommer og høst ble en gedigen suksess.


På selve hovedjubileet var over 70 personer tilstede og fikk smake på villaks fra nord og mye annet godt etter laksemiddagen. Leder for Hygga, Evy Berg sier svært godt fornøyd med de ulike arrangementene i sommer og høst. Hun savner mediedekningen av jubileet, men trøster seg med at det enkelte medlem av laget som både bidro og aktivt deltok under arrangementene er fornøyd med det de fikk se og oppleve.

(Det ble servert villaks nordfra under den store jubileumsmiddagen på sensommeren. Foto: FIO)

Rekordsommer

Det ble også en rekordsommer for feriehjemmet på Rødtangen både i antall overnattinger og besøk og med tanke på omsetning i første halvår. Ifølge Berg ble det 1490 overnattingsdøgn med medlemmer.

Det er 260 flere enn i fjor. Det ble omsatt for totalt kroner 350 000 på selve Hygga. Utleie utgjør hele 480 døgn og gir et bidrag på solide 100000 kroner.

(På markedet ble det forsøkt å lage stemning fra 1919 da Hygga ble bygget. Foto: FIO)

I god forfatning

Berg sier at selve Hygga også er i svært god stand i selve jubileumsåret og det er utført store restaureringsarbeider og vedlikehold gjennom både de faste dugnadene og via midler fra det offentlige for å sette stedet vårt i så god stand som mulig.

Viktig i årene framover

Også lederen av Finnmarkslaget i Oslo, David Kjær er svært godt fornøyd med jubileet og arrangementene på Rødtangen. Han sier at oppslutningen om Finnmarkslaget i Oslo er svært imponerende med 550 medlemmer og at begeistringen og gleden over å ha et sted som Hygga viser at folk i Oslo-regionen, og også i nord, setter stor pris på eiendommen og alt det som den har å tilby både sosial, kulturelt og i forhold til å styrke samholdet i laget i en tid der stress og moderne teknologi er i ferd med å få overtaket på mange mennesker. Hygga har vært, og vil forhåpentligvis bli ett av de viktigste aktiva vi har i laget vårt i år fremover, fremholder Kjær.