100 årsfesten på Hygga er i gang – meld deg på!!

Forberedelsene til den store hundreårsfesten på Finnmarkslagets feriehjem, Hygga på Rødtangen, som skal arrangeres den 31. august i år, er godt i gang. Det vil bli dekket på til gjestene ute på plattinger og plener, og der det elles er mulig å sitte godt og lenge. Selve påmeldingsfristen er satt til 1. august og alt nå kan alle interesserte henvende seg til jubileumskomiteen. Påmelding sendes til en av følgende; david@finnmarkslaget.no eller 92632972. Det er ventet stor interesse for 100-årsfesten så her er det førstemann til Rødtangen…

Verdig jubileumsfest

Leder av jubileumskomiteen, Evy Berg , sier til lagets nettsider at det vil bli lagt stor vekt på å få en jubileumsfest som skal bli verdig og minnerik for alle. Her ser vi husfrue Berg i et moteriktig antrekk fra 1920-årene, der hun løfter av røret på Hyggas nyervervede ”rikstelefon” fra 1919 for å ta imot trådløse bestillinger på rom og deltakelse til 100 års markeringen av Hygga-jubileet i høst.

Jubileum med 100 gjester

Berg sier at det er satt et tak på maksimalt 100 gjester. Det er gjort av praktiske hensyn slik at alle gjester skal få plass og anledning til å kose seg, og komme i den rette feststemningen under årets store høstfest. På menyen står det villaks fra Ingøya, reinsdyrkjøtt (finnebiff) og multer fra Finnmark til desserten.

Det blir leid inn egen musikk til arrangementet og det utredes nå om det vil være aktuelt å sette opp buss fra Oslo eller leie inn en båt fra hovedstaden til Rødtangen for gjester som ønsker å reise til og fra jubileumsfesten samme kveld.

Hallo, hallo. Leder i jubileumskomiteen Evy Berg prøver et husfrue-antrekk som var vanlig på 1920-tallet. Hun håper mange vil melde seg på til høstens store jubileumsfest. Foto: Rønnaug Refsaas.